Profesor lovit de mașină la Râmnicu Sărat. Primul ajutor, acordat de o asistentă medicală, aflată în timpul liber

Iubirea față de semeni, iubirea pentru meseria pe care o am și spiritul civic”. Sunt cuvintele unei asistente medicale din Râmnicu Sărat, care deși se afla în timpul liber, a acordat primul ajutor unui bărbat care a fost grav rănit în urma unui accident rutier.

Tragedia a avut loc pe data de 21 mai 2021, pe strada Căpitan Zăgănescu din municipiul Râmnicu Sărat.

Victima se afla pe carosabil și avea o fractură deschisă la piciorul stâng și multiple traumatisme.

Roman Camelia, asistent medical Serviciul de Ambulanță Buzău, substația Râmnicu Sărat, era în zonă la momentul producerii accidentului și a acordat primul ajutor până la sosirea echipajului medical, oprind hemoragia abundentă ce-i punea viața în pericol.

“ Îmi place și iubesc meseria pe care o am. Îmi aduce mulțumire sufletească atunci când pot fi de ajutor”

Camelia Roman, asistent medical


Victima, un bărbat în vârstă de 40 de ani din Râmnicu Sărat, spune că a scăpat ca prin minune, iar asistenta medicală care a intervenit imediat după producerea accidentului rutier, a fost un sprijin real.

Dumnezeu mi-a mai dat o șansă, lucrurile s-au întâmplat prea repede, dar voința de a trăi a fost mai mare și faptul că am avut lângă mine, în primele clipe, oameni precum doamna asistentă, mi-a dat încredere.
Apreciez spiritul civic deoarece și eu am fost educat așa. Astfel de oameni pot face diferența și sunt un exemplu în societate
.” A declarat victima.

Bărbatul a suferit trei intervenții chirurgicale. Prima operație de urgență a fost efectuată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar alte două la Spitalul Județean de Urgență Buzău, însă chinul a continuat.


Am stat o lună în spital, dar a fost nevoie de încă o lună și jumătate de recuperare de specialitate la Râmnicu Sărat. A trebuit să reînvăț să merg….și cu voință am reușit.”

Victima este din Râmnicu Sărat, are 40 de ani și este profesor de limba engleză.

Foto: Arhivă