Achiziție importantă pentru Spitalul Județean de Urgență Buzău

Spitalul Județean de Urgență Buzău a achiziționat luni, 28 Decembrie, un sistem de endoscopie superioară, fiind cel mai avansat și sofisticat echipament de acest gen din municipiul Buzău.

Este vorba despre un echipament modern, să asigure cele mai bune șanse de detecție, diagnostic și tratament pentru afecțiunile tractului digestiv.

Acest aparat este destinat Compartimentului de Gastroenterologie din cadrul secţiei Medicină Internă.

Noul echipament are încorporate mai multe funcționalități inovatoare, cu ajutorul cărora medicii pot să vizualizeze mai ușor și în stadii precoce leziuni prezente la nivelul tubului digestiv, ceea ce contribuie în mod esențial la eficacitatea tratamentului acestor patologii.

Cu ajutorul acestui aparat se pot efectua:

  • Hemostază endoscopică atât pentru pentru ulcere, cât şi pentru alte afecţiuni, în afară de varicele gastrice;
  • Se montează PEEG-URI;
  • Se efectuează rezecţie endoscopică pentru polipi gastrici sau colonici.

Acest echipament  a fost achiziţionat de către Spitalul Județean de Urgență Buzău, cu fonduri de la Consiliul Judeţean Buzău. Valoarea investiției se ridică la suma de 466.242 lei.

În momentul de față, cu dotarea nou-achiziționată, Compartimentul de Endoscopie Digestivă din cadrul secției Medicină Internă poate să îndeplinească numeroase manevre endoscopice simple, de diagnostic, dar și mai complexe, intervenționale. De asemenea, dorim să mulţumim Consiliului Judeţean Buzău pentru că de fiecare dată este alături de noi şi ne sprijină în demersurile pe care dorim să le ducem la bun sfârşit, pentru ca pacienţii să fie trataţi la cele mai înalte standarde.

Director Medical, Ștefania Manolescu