Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu: „Sunt de acord ca elevii să își facă singuri testele pentru depistarea COVID”

„Sunt total de acord, ar fi un control mult mai bun”

Într-o intervenție la postul B1 TV, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a afirmat, marți, că este „total de acord” cu varianta ca elevii să-și facă testele de salivă pentru depistarea COVID singuri, însă sub supravegherea cadrelor didactice, posibilitate invocată luni de șeful DSU, Raed Arafat, informează HotNews.

„Sunt 100% pe aceeași lungime de undă cu Raed Arafat. Sunt țări în care așa se face. Administrarea testelor se face în școală, nu de către profesori de multe ori, se autoadministrează de către elev, dar, într-adevăr, în fața cadrului didactic care nu intervine, dar raportează. Ionel, Gigel, Costel sunt negativi, Vasile este pozitiv. Deci există acest minim control”, a declarat Sorin Câmpeanu, ministrul educației, marți, 11 ianuarie, la postul B1 TV.

Sunt total de acord, ar fi un control mult mai bun și sunt convins că rezultatul ar fi altul cu privire la numărul de cazuri care sunt confirmate prin teste PCR identificate inițial prin teste de salivă”, a adăugat deminitarul. Sorin Cîmpeanu spune că „ar fi fost mult mai bine” dacă ar fi existat teste în școli, la reluarea cursurilor.

Însă situația este foarte clară – există acele contestații care au blocat procesul de achiziție. Este regretabil, n-am ce să adaug mai mult, însă partea bună, am înțeles de la IGSU că este în curs de analiză lotul 2 și că, probabil, înainte de a rezolva situația juridică cu contestatarii, am înțeles că sunt mai mulți, pentru lotul 1, se va rezolva pentru lotul 2 și vor fi teste în școli pentru a avea o măsură suplimentară de protecție sanitară, foarte necesară”, a completat Cîmpeanu.

sursa foto: EDU PEDU