Primarul Municipiului Râmnicu Sărat- Ședință de lucru cu Ministrul Sportului, Eduard Novak

Primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, a participat miercuri, la întâlnirea de lucru pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport, organizată de Ministrul Sportului, Eduard Novak.

Scopul întâlnirii a fost acela de a fi cunoscute punctele de vedere ale administrațiilor locale în perspectiva elaborării unei Strategii Naționale de Sport pentru următorii zece ani.

Trebuie să lăsăm autorităților locale posibilitatea de a administra direct obiective și baze sportive din zona lor, măsură care poate contribui la rezolvarea multora dintre problemele de finanțare și la revitalizarea vieții sportive. Dialogul deschis astăzi va continua, iar implicarea comună în acest proiect major care privește sportul național, sănătatea, prestigiul și viitorul nostru, ca națiune, nu poate decât să ofere o garanție suplimentară a unei bune implementări a Strategiei.

Le mulțumesc invitaților mei, am fost onorat de prezența dumnealor și sunt convins că emulația generată de întâlnirea de astăzi deschide calea spre o colaborare mult mai strânsă în viitorul apropiat.” A declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.


Activitatea a evidențiat importanța exemplului pe care municipiul Râmnicu Sărat și în special comunitățile locale care susțin sportul îl oferă la nivel național, atât din punct de vedere al accesului către performanță, cât și ca impact pe Educație, solidaritate și prestigiu adus comunităților.

Ziua de astăzi mi-a adus confirmarea că O COMUNITATE ARE DATORIA SĂ INVESTEASCĂ ÎN SPORT, pentru ca tinerii să crească frumos fizic și mental. Am făcut parte, alături de alți cinci colegi primari, din delegația Asociației Municipiilor din România care a răspuns invitației ministrului sportului, domnul Eduard Novak.

Am întâlnit un ministru motivat și înconjurat de colaboratori din mediu academic, cu care speră să reușească să schimbe paradigma în care este privit astăzi sportul. Am fost fericit să constat că sub toate privințele, modelul pe care l-am ales și după care acționăm de câțiva ani buni este considerat singura cale de urmat.

Am făcut propuneri și sper ca o parte dintre ele să se regăsească în viitoarea strategie, care să revitalizeze sportul de masă și de performanță din România. Până atunci însă, să continuam să ne ducem copiii și nepoții la mișcare, contribuind astfel la dezvoltarea lor armonioasă!” Transmite Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat.



Tot astăzi, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, a transmis Ministerului Dezvoltării clarificările care au fost solicitate la proiectul de modernizare a 20 de străzi din Municipiu, depus pe Programul Anghel Saligny, printre care se numără și sectorul de drum european care traversează orașul.

“Așteptăm și aprobarea acestui proiect, ceea ce ne-ar ajuta să rezolvăm câteva probleme deosebite!”