Primăria Râmnicu Sărat a anunţat că este gata să asigure locuri de cazare şi hrană. Crucea Roşie colectează fonduri

Autoritățile locale din municipiul Râmnicu Sărat s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug din calea războiului. În acest sens a fost stabilit un plan de măsuri ce constă în colectarea de fonduri prin Crucea Roșie și asigurarea mijloacelor de subzistență și cazarea refugiaților care vor dori să se stabilească în zona Râmnicului până la sfârșitul conflictului armat.

„Am urmărit cu mare atenție evenimentele din ultimile zile și împreună cu factorii de decizie de la nivelul municipiului, Consiliul Local și Comitetul Local pentru Situații de Urgență, am stabilit un plan de măsuri pentru a susține victimele războiului din Ucraina.

În urma analizei tuturor aspectelor am hotărât că vom susține următoarele masuri:

1. Colectare de fonduri prin Crucea Roșie, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Râmnicu Sărat, bani care vor fi folosiți pentru ajutorarea victimelor războiului. În acest sens, începând cu ziua de vineri, 4 martie, în mai multe zone din oraș, spații publice sau comerciale, vor fi amplasate urne ale Crucii Roșii în care se vor colecta bani. Cu această ocazie, agenții economici care au disponibilitatea de a găzdui în spațiile comerciale ale acestora una din cutiile de donații, sunt rugați să se adreseze Direcției de Asistență Socială, pentru a realiza toate demersurile legale necesare.

2. Cazarea și asigurarea mijloacelor de subzistență pentru refugiații care vor dori să se stabilească în zona Râmnicului până la sfârșitul conflictului armat. Am identificat mai multe spații care aparțin municipalității, precum și din zona privată și avem împreună capacitatea de a găzdui aproximativ 200 de persoane. Hrana va fi pregătită la Cantina Direcției de Asistență Socială. Fondurile necesare acestor cheltuieli vor fi asigurate prin colecte publice sau, dacă vor fi emise articole legislative care să prevadă acest lucru, din bani publici.

3. Am primit deja telefoane de la cetățeni care s-au oferit sa găzduiască sau sa pună la dispoziția celor interesați, case, apartamente sau alte unități locative. Pentru toți aceia care doriți să vă alăturați campaniei noastre de ajutorare a refugiaților, prin punerea la dispoziție a unor spații de cazare, o puteți face înscriindu-vă în baza de date prin formularul electronic atașat acestui mesaj.” transmite Sorin Cîrjan, primarul Municipiului Râmnicu Sărat

De asemenea, râmnicenii care doresc să se alăture campaniei de ajutorare a victimelor războiului din Ucraina, pot dona alimente neperisabile, produse de igienă, îmbrăcăminte, articole necesare pentru dotarea unor spații de cazare precum perne, pături, pilote, produse de igienă, produse pentru copii sau pot asigura transportul pentru cetățenii ucraineni, servicii de Asistență medicală, Asistență psihologică, Tranducere din limba ucraineană.

Sunteți invitați să vă înscrieți donațiile pe platforma de donații coordonată de Municipiul Râmnicu Sărat: https://forms.gle/tn9nXiWw5eWToE9X

„Vă îndemnăm să fiți solidari cu victimele războiului din Ucraina și împreună să-i susținem pe cei care ne solicită ajutorul! În cel mai scurt timp după înregistrarea propunerii de sprijin, veți fi apelați pentru a stabili detaliile specifice ale realizării donațiilor de către echipa Direcției de Asistență Socială Râmnicu Sărat. „

Sorin Cîrjan, primarul Municipiului Râmnicu Sărat

Date de contact pentru informații suplimentare:

  • Direcția de Asistență Socială:- 0763.651.381 – Mihaela Popescu
  • 0783.023.360 – Echipa