Aur pentru râmniceanul Alfonso Andrei Drăgulin. Rezultate excelente la competiția de Karate din Ungaria

Râmniceanul Alfonso Andrei Drăgulin a reușit să aducă acasă o medalie de aur, în urma participării la cea de-a 32-a ediție a competiției “Hungarian Tatami Karate Cup”, desfășurată la Budapesta.

În data de 26.02.2022, s-a desfășurat la Budapesta, în Ungaria, cea de-a 32-a ediție a competiției “Hungarian Tatami Karate Cup”, competiție ce a reunit peste 1000 de sportivi, din 15 țări.

Tânărul Alfonso Andrei Drăgulin, sportiv în cadrul secției de karate a SCM Gloria Buzău, a câștigat medalia de aur pe categoria cadeți -52kg, după 5 victorii împotriva unor adversari puternici:

Turul 1: victorie vs. Markos Kyprianou (Cipru), scor 8-3;
Turul 2: victorie vs. Jakub Pechota (Slovacia), scor 7-1;
Turul 3: victorie vs. Nemeth Kristof (Ungaria), scor 3-0;
Semifinală: victorie vs. Toth Zsombor (Ungaria), scor 2-0;
Finala: victorie vs. Spampinato Fabrizio (Italia), scor 2-1;


Rezultatul din weekend nu este singurul din palmaresul sportivului râmnicean, acesta fiind văzut ca o mare speranță a karate-ului românesc, având în vitrina sa mai multe titluri de Campion Național, câștigător al Cupei României, medaliat cu Bronz la Campionatele Balcanice WKF și dublu Campion European de Karate Shotokan.

Alfonso are 15 ani, este elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Ștefan cel Mare” din Municipiul Râmnicu Sărat. A început să practice karate la o vârstă fragedă la CSM Rm. Sărat, ulterior transferându-se la SCM Gloria Buzău pentru a face pasul spre înalta performanță în karate-ul olimpic WKF.

Pentru el urmează o perioadă încărcată din punct de vedere competițional: Campionatele Naționale de Karate, participare la Karate1 Youth League (Limassol) și, cu speranța că își va câștiga dreptul să reprezinte România, Campionatul European de Karate EKF (Praga).