Poezie emoţionantă scrisă de un ofițer din Forțele Aeriene Române, în memoria copilotului care s-a prăbuşit cu Elicopterul IAR 330-Puma

Dubla tragedie aviatică din județul Constanța, din data de 2 Martie, soldată cu moartea a opt militari români, a îndurerat o ţară întreagă. Un Ofițer din cadrul Forțelor Aeriene Române, a scris o poezie emoționantă în memoria copilotului Sorin Pătrașcu, locotenentul care a decedat în Elicopterul IAR 330-Puma.

Poezia a fost scrisă de Locotenent Teiș Robert-Aurelian, din Baza 91 Otopeni, în memoria prietenului și colegului sau, Căpitan (post-mortem) Pătrașcu Gheorghe-Sorin.

Redăm integral poezia dedicată copilotului -erou de la Constanța:

Iertați-mă, de v-am greșit..🙏
De astăzi sunteți doar ecou.
În altă lume am pășit..
De astăzi…eu vă sunt erou..

Chiar de sufletul îți plânge,
Și mă vezi doar într-o ramă,
Ține pumnii și îi strânge,
Dar te rog, mamă, nu plânge..

De azi sunt vie amintire,
Chiar de-am plătit cu-atâta sânge..
S-ai parte doar de ocrotire,
Dar te rog, mamă, nu plânge..

Ai grijă, mamă, de a mea soție,
Nimeni inima să nu-i frângă..
În suflet mereu să mă ție…
Dar o rog să nu mai plângă..

Vă las acum, cu inima amară,
Nimic nu mă mai poate-nfrânge..
Aste’ versuri de-or să doară,
Te rog, mamă! Nu mai plânge
…”

Versuri: Teiș Robert-Aurelian

În vârstă de 27 de ani, locotenentul Sorin Pătrașcu era copilotul elicopterului prăbușit. Peste 2 luni trebuia să se căsătorească. El a fost înmormântat în localitatea Lunca Corbului, județul Argeș.

Reamintim că un avion MiG 21 LanceR s-a prăbuşit în zona Cogealac, judeţul Constanţa, în seara de miercuri, 2 martie 2022, în jurul orei 20:00. Elicopterul IAR 330-Puma trimis în căutarea lui s-a prăbuşit şi el, la mică distanţă, la Gura Dobrogei, la 11 kilometri de Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Cei şapte militari aflaţi la bordul elicopterului şi pilotul MiG-ului au murit.

Aeronava prăbuşită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formaţie de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbuşită a fost pierdută la ora 20:00, iar la ora 20:03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.