A început recensământul populației la Râmnicu Sărat. Punct de autorecenzare asistată pus la dispoziție de Primărie

Autoritățile din municipiul Râmnicu Sărat sunt pregătite pentru recensământul populației și locuinței, care va debuta luni, 14 martie.

A început recensământul populației și locuințelor la Râmnicu Sărat. Începând de luni, 14 martie până pe 15 mai, fiecare râmnicean va avea posibilitatea să se autorecenzeze, voluntar sau asistat, prin completarea unui chestionar electronic propriu. Primăria municipiului Râmnicu Sărat pune la dispoziția cetățenilor un punct de autorecenzare asistată pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor.

Autorecenzarea online asistată se va desfășura într-un spațiu special amenajat, la sediul Primăriei din Râmnicu Sărat, la biroul Relații cu Publicul și va fi efectuată de opt recenzori acreditați.

Programul privind autorecenzarea asistată este următorul:

  • Luni 09:00-16:00
  • Marți 09:00-16:00
  • Miercuri 09:00-16:00
  • Joi 09:00-16:00
  • Vineri 09:00-16:00
  • Sâmbătă 09:00-12:00
  • Duminică 09:00-12:00

Cetăţenii care au posibilitatea, pot participa la recensământ online, prin autorecenzare, de pe 14 martie până pe 15 mai. Pentru aceasta, trebuie să acceseze pagina www.recensamantromania.ro, să completeze un formular de preînregistrare şi apoi un chestionar pe care-l vor primi pe adresa de mail. Datele pot fi furnizate şi pentru ceilalţi membri ai familiei, iar persoana va primi o zi liberă plătită, fie că lucrează în sistemul bugetar, fie că lucrează la privat.

După prima perioadă, recenzorii desemnați vor începe vizitele la domiciliile râmnicenilor care nu și-au completat singuri chestionarele de autorecenzare. Râmnicu Sărat va avea 8 recenzori în prima etapă, la care se vor mai adăuga încă 30 pentru perioada de interviu, dintre 16 mai și 17 iulie, când aceștia vor culege informațiile de la domiciliul locuitorilor.