Schimbări majore în obținerea permisului de conducere. Instructorul va putea să stea în mașină cu polițistul și candidatul

Codul Rutier s-ar putea schimba în favoarea viitorilor șoferi, asta deoarece aceștia ar putea să susțină examenul auto pentru obținerea permisului oriunde în țară, indiferent de regiune sau domiciliu. Acest proiect de lege e dezbătut în Senat. Potrivit proiectului, în timpul examenului practic, instructorul va putea să stea în mașină cu polițistul și candidatul. Arată Spy News

Un nou proiect de lege e dezbătut în Senat în această perioadă și dacă va fi aprobat va face obținerea permisului de conducere mult mai rapidă față de cea de până acum. 

Schimbări majore pentru obținerea permisului de conducere. Vești bune pentru viitorii șoferi

Susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere se va putea face la orice autoritate competentă de pe teritoriul României, nu doar la aceea de pe raza căruia solicitanții își au reședința sau domiciliu, așa cum prevedea Codul Rutier până în acest moment.

Mai mult de atât, prin acest proiect dezbătut în Senat se dorește și scurtarea perioadei necesare obține permisului de conducere, adică pregătirea teoretică și practică, dar și susținerea celor două probe, numită sală și traseu.

Potrivit aceluiași proiect, instructorul cu care elevul a făcut școala de șoferi va putea fi martor în mașină la examenul practic al canditatului pe care l-a pregătit. 

Aceste schimbări vor avea mari avantaje, căci nu va mai fi necesară prezența unui alt martor în timpul examinării, dar prezența instructorului va reprezenta și un sprijin de ordin pshihologic pentru candidați. 

Totodată, instructorii vor putea evalua direct comportamentul elevilor săi de pe parcursul examinării.

Sursa: Spy News