ULTIMA ORĂ! Mașină de poliție implicată într-un accident rutier, în Valea Râmnicului. Două persoane sunt rănite

O mașină de poliție a fost implicată, vineri seară, într-un accident rutier în localitatea buzoiană Valea Râmnicului, în urma căruia două persoane au ajuns în stare gravă la spital. Autospeciala urmărea un șofer care a alimentat cu combustibil la o stație de distribuție carburant din Râmnicu Sărat și nu a achitat.

În timp ce un echipaj de poliție desfășura activități de supraveghere și control al traficului pe DJ 203 P, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism dat în consemn pentru faptul că a alimentat cu combustibil la o stație de distribuție carburant din Râmnicu Sărat și nu a achitat, însă acesta nu a oprit, continuându-și deplasarea.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Autoturismul urmărit, condus de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Galați, ar fi ieșit în afara carosabilului, a surprins și accidentat un pieton, a lovit un gard și un stâlp de electricitate.

În timpul deplasării, polițistul din Râmnicu Sărat, ar fi intrat în coliziune cu un tub de beton, ulterior lovind un stâlp de electricitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău, Adriana Bunilă, pietonul și polițistul răniți în accident au fost transportați la Spitalul Județean în stare gravă.

Pietonul în vârstă de 47 de ani, cu amputație de gambă, a fost internat în secția ATI- Ortopedie și operat de urgență. Polițistul în vârstă de 49 de ani, care a suferit fractură de peroneu și contuzie pulmonară, este internat în secția ATI- Chirurgie.

Șoferul de 27 de ani, nu deține permis de conducere, mașina pe care o conducea era neînmatriculată și avea numere false.

Tânărul de 27 de ani, a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice, și condus la sediul Poliției municipiului Râmnicu Sărat pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul și luarea măsurilor legale.

Transmite biroul de presă al IPJ Buzău