Ploaie înghețată în județul Buzău

În județul Buzău a apărut, în această dimineață, fenomenul de freezing rain. Se așteaptă ca ploaia înghețată să se manifeste mai intens în zona localității Săgeata spre estul județului. Până la această oră, pe niciun drum din județ nu a fost semnalat polei, care să îngreuneze circulația.

În municipiile Râmnicu Sărat și Buzău, fenomenul a fost evident, observându-se cu precădere pe parbrizele autoturismelor, fără a fi semnalate, însă, probleme pe carosabil.


Prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, a dispus constituirea a trei echipe din cadrul Instituției Prefectului, care au plecat, deja, pe teren, pentru a monitoriza și verifica modul în care se desfășoară activitatea de patrulare a utilajelor firmelor care au în sarcină deszăpezirea șoselelor din județ, fie ele județene sau naționale.


Dat fiind că prognozele meteorologilor arată că va continua să plouă în județul Buzău, fiind încă risc de producere a poleiului, șoferii sunt sfătuiți să dea dovadă de prudență maximă la volan, pentru a ajunge în siguranță la destinația dorită.