Ziarul “Foaia Râmnicului”, readus la viață de membrii Asociației Culturale “Octavian Moșescu”

Anul 2023 a venit cu vești bune pentru iubitorii de cultură și artă. Asociația Culturală “Octavian Moșescu”, a organizat joi, 26 Ianuarie, în sala de ședințe a Primăriei Muncipiului Râmnicu Sărat, un eveniment deosebit în cadrul căruia a fost lansat ziarul “Foaia Râmnicului. Principalul obiectiv al publicației este acela de a promova cultura națională sau locală, precum și personalitățile istorice și actuale. Această primă apariție este și un semn de profund omagiu adus omului de cultură râmnicean, Octavian Moșescu, fiind cel care, în anul 1919, a fondat primul ziar studențesc din țară.

Ziarul “Foaia Râmnicului” cu o structură care cuprinde rubrici dedicate evenimentelor culturale, tradițiilor și obiceiurilor pe Valea Râmnicului, literaturii sau religiei, are ca obiective promovarea artei prin desfășurarea unor evenimente culturale cu și despre artiști consacrați, profesioniști sau amatori, din țară și străinătate.

Redacția ziarului își propune, de asemenea, promovarea văii Râmnicului ca destinație turistică, întreținerea și păstrarea patrimoniului cultural-artistic și a monumentelor istorice cu valoare culturală din zonă, prin conservare, restaurare și restaurare și reparare a bunurilor de artă din patrimoniul local sau național.



Ne dorim ca toate faptele întreprinse de Grupul de inițiativă „Personalități râmnicene, înființat în urmă cu patru ani, să fie cunoscute de cât mai mulți cetățeni ai orașului și ai județului. Vă invităm alături de noi pentru ca împreună să înfăptuim lucruri minunate pentru creșterea spirituală a Râmnicului.
Ne exprimăm imensa bucurie că la peste 100 de ani de când „Octavian Moșescu” înființa prima „Foaie a Râmnicului”, continuarea ideilor sale a devenit posibilă, devenind idealul nostru!
Mulțumim tuturor celor care ne-au stat alături, care ne-au susținut și ne-au încurajat: Municipalitatea, Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, instituții și oameni de bine cărora nu le este indiferent ce se întâmplă cu locul în care trăiesc!
Împreună pentru Râmnic!
Sus Râmnicul!

Transmite Redacția ziarului “Foaia Râmnicului”


Fondat la Râmnicu Sărat, în anul 1919 de Octavian Moșescu, “Foaia Râmnicului”, a fost primul ziar studențesc din țară. Astăzi, “Foaia Râmnicului” este numele publicației Asociației Culturale “Octavian Moșescu”, iar cu acest număr, ziarul își sărbătorește împlinirea a doisprezece ani de la prima apariție.


Redacția ziarului este formată din:

  • Director onorific: Passionaria Stoicescu
  • Redactor șef: Viorel Dodan
  • Redactori: Răzvan Chirac, Victoria Măciucă, Ana Maria Pufu-Măciucă, Violeta Socol Vîlcu, Genovel Frățilă
  • Secretar de redacție: Victoria Măciucă

În data de 17.06.2022, Grupul de Inițiativă “Personalități râmnicene” a devenit Asociația Culturală “Octavian Moșescu”, având personalitate juridică de sine stătătoare, iar ca membri fondatori pe următorii: Donea Mioara, Măciuca Alexandru, Măciuca victoria, Măciucă Pufu Ana Maria, Socol Vîlcu Violeta, Chirac Răzvan-Theodor, Dodan Viorel, Frățilă Genovel, Nicolau Alexandru, Asănache Cristian, Stoicescu Passionaria și Vulpoi Marcel.