Ziua Culturii Naționale celebrată la Râmnicu Sărat

Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” marchează Ziua Culturii Naţionale, în data de 15 ianuarie, ora 17:00, cu un eveniment de excepție literar și artistic, în cadrul căruia vor fi prezentate informații autentice despre Mihai Eminescu, o personalitate marcantă a literaturii românești, fiind omagiat în fiecare an la această dată. Programul va include un variat recital în limbile română, franceză și engleză, prezentarea poveștii câștigătoare din cadrul concursului „Povești și Desene de Crăciun”, dar și momente muzicale.

Manifestarea culturală va include și lansarea a două cărți precum „Călătorie în lumea inocenței” și „Modernism și tradiționalism în creații diverse”.

Luni, 15 ianuarie, începând cu ora 17:00, vă așteptăm cu drag să sărbătorim împreună Ziua Culturii Naționale, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu”. Vom avea un program variat, special pregătit pentru dumneavoastră! Intrarea este liberă! Vă așteptăm cu drag!

transmite Directorul Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu”, Rafaela Predonescu

Despre Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare națională, care are loc anual în România pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta și efortul academic.

Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850 – 1889). Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoșani. A fost poet, prozator, dramaturg și jurnalist, socotit de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Avea o bună educație filosofică, opera sa poetică fiind influențată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică – de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant și de teoriile lui Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

Ziua Culturii Naționale a fost stabilită prin Legea Nr. 238 din 7 decembrie 2010.