Cel mai mare depozit de muniție subteran identificat la Râmnicu Sărat

Intervenție de amploare a pirotehniștilor buzoieni. În această dimineață, în timp ce efectuau lucrări de excavare în zona fostei unități militare 01258, din municipiul Râmnicu Sărat, angajații unei societăți au descoperit ceea ce păreau a fi proiectile îngropate provenite, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial.

Lucrările s-au oprit, iar muncitorii au apelat serviciul unic de urgență 𝟭𝟭𝟮. Sosiți la fața locului, pirotehniștii buzoieni au demarat în siguranță procedurile de asanare a terenului, identificând pe parcursul a patru ore un număr impresionant de proiectile și dispozitive explozive.

Pe timpul cercetării amănunțite a zonei, specialiștii au identificat 𝟯𝟰𝟴𝟳 obiecte de muniție, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniție subteran identificat în ultimii ani pe raza județului Buzău.

Ulterior întocmirii documentelor la fața locului, echipajul pirotehnic al inspectoratului a transportat muniția în condiții de siguranță la depozitul special destinat unde va rămâne până la executarea procedurilor de distrugere.

Atenționăm populația că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.
Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ NU implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare!”

Transmit reprezentanții ISU Buzău