“FORtinerESC Podcast” – Proiect inovativ derulat de tinerii din Râmnicu Sărat

Într-o lume dominată de tehnologie și rețele de socializare, voluntarii Centrului Europe Direct din Râmnicu Sărat au ales să pună în valoare aptitudinile personale și dialogul direct prin intermediul unui proiect inovativ. Este vorba despre podcastul denumit “FORtinerESC Podcast”, prin intermediul căruia echipa de producție reușește să aducă împreună tineri din diverse medii și să îi încurajeze să își împărtășească perspectivele și ideile.

Ajuns la episodul al 19-lea, “FORtinerESC Podcast” este moderat de Rareș Pruteanu, iar din echipa de producție fac parte Andrei Tobă și Fabio Neacșu, elevi din Râmnicu Sărat, care își dedică timpul liber acestor activități. Podcastul face parte din proiectul “Fortineresc” prin Corpul European de Solidaritate și are ca scop promovarea inițiativei, creativității și implicării tinerilor în comunitate.

În fiecare săptămână, cei trei voluntari se întâlnesc la Centrul de Tineret Fortes din Râmnicu Sărat pentru a înregistra episoade noi pentru podcastul lor, având diverși invitați pentru a discuta despre lucruri importante pentru tinerii din comunitate. De la discuții despre carieră și educație, până la sfaturi practice pentru dezvoltarea personală, podcastul acoperă o gamă largă de subiecte menite să inspire și să motiveze tineretul râmnicean.

Podcastul este disponibil online pe pagina de Facebook a Asociației de Tineret ONIX și este foarte apreciat de comunitatea locală, iar echipa de producție speră că va inspira și alți tineri din Râmnicu Sărat să se implice în activități de voluntariat și să își dedice timpul liber pentru a aduce schimbări pozitive în comunitate.

În plus, podcastul a reușit să aducă o schimbare pozitivă în comunitate, promovând colaborarea și solidaritatea între tineri și susținând inițiativele acestora. Mulți dintre cei care au participat la emisiuni au simțit că au fost inspirați să își urmeze visurile și să se implice mai activ în viața comunității lor.