Râmnicu Sărat, centrul celei mai rapide și lungi competiții europene  de raliu de mare viteză

În perioada 4-11 august, Râmnicu Sărat este gazda RoRally Marathon 2024, competiția de motorsport rally raid si off-road, care reunește 80 de participanți de marcă din România, Italia, Bulgaria, Germania, Cehia, Polonia, Turcia, Franța, Austria și Marea Britanie pe diverse categorii de ramură sportivă Rally Raid (TH AUTO, TH SSV,  RALLY 2, PROMO, MOTO PROFI, MOTO HOBBY ).

Ro Rally Marathon 2024 înseamnă un traseu de 1.500 de km, parcurs în județele Buzău, Vrancea, Ialomița și Călărași în 6 zile de competiție intensă, 100 de oameni implicați pentru siguranța participanților și a cetățenilor, zeci de voluntari și sute de profesioniști angrenați în buna organizare și desfășurare a raliului. 

Evenimentul organizat de Clubul sportiv Baja 555MOTOSPORT, găzduit de Primăria Râmnicu Sărat și susținut de Consiliul Județean Buzău, este unul de referință la nivel internațional pe care pasionatii de rally raid si off-road nu-l pot rata, fiind o oportunitate unică de a participa la una dintre cele mai provocatoare și captivante curse din Europa, cu validitate în următoarele campionate:

• FIM Europe – Campionatul European de TT Rally Cup

• FRM – Campionatul National de Rally Raid Moto – 2 etape (CNIR) 

• FRAS – Campionatul National de Rally Raid Auto, SSV – etapa a 3-a (CNRR) 

• ACSI – Campionatul International de Rally Raid ACSI

“Zi de zi, vă invităm să fiți alături de noi și să vă bucurați deaceastă experiență specială! 

Noi vom continua să vă oferim informații și insidere din această competiție, pe care ne-o dorim atât un reper, cât și o tradiție aparte în județul Buzău și întreaga Europă.

transmite primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan

FIM Europe, FRM, FRAS și ACSI Italia asigură respectarea standardelor internaționale de organizare a competițiilor de motorsport și garantează un nivel înalt de siguranță și profesionalism.

Cartierul general al competiției este amplasat la Unitatea Militară din Râmnicu Sărat (str. 8 Martie, coordonate 45°23’31.1208, 27°2’23.9172). 

De asemenea, Clubul sportiv Baja 500 MOTOSPORT, carea împlinit cel de-al 9-lea an de existență, cu o distincție şi un premiu din partea Federației Române de Motociclism pentru cel mai bun organizator de Rally Raid din România, este recunoscut pentru dedicarea și experiența cu care, an de an, reușește să creeze o cursă excepțională pentru pasionații acestei ramuri sportive.