A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea școlii gimnaziale “Constantin Brâncoveanu” din Râmnicu Sărat

Primăria municipiului Râmnicu Sărat continuă investițiile în sistemul educațional și implicit în unitățile de învățământ pentru a conferi condiții moderne elevilor. Astfel, Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” va fi reabilitată după ce luni, 26 august, a fost semnat contractul de finanțare.

Semnarea contractului a obiectivului “𝗥𝗲𝗻𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗹𝗮̆𝗱𝗶𝗿𝗶𝗶 𝗦̦𝗰𝗼𝗹𝗶𝗶 𝗴𝗶𝗺𝗻𝗮𝘇𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗻𝗿. 𝟭 𝗱𝗶𝗻 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗥𝗮̂𝗺𝗻𝗶𝗰𝘂 𝗦𝗮̆𝗿𝗮𝘁, 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝘂𝗹 𝗕𝘂𝘇𝗮̆𝘂”, a avut loc în sala de ședințe a Primăriei, cu participarea Directorului General al ADR SUD – EST, Luminița Mihailov și a reprezentantului Autorității de Management Programul Regional Sud Est, Jeni Crăciun, municipalitatea fiind reprezentată de Primarul Sorin Cîrjan, Secretarul General, Vagyas Davidoiu Manuela, membrii compartimentului Programe cu Finanțare Externă și directorul școlii beneficiare, Nicoleta Manolache.

𝗩𝗮𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 este de aproximativ 2,2 milioane de Euro, iar termenul de execuție este de 25 de luni.

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale ”Constantin Brâncoveanu”, primul proiect din noul exercițiu financiar cu fonduri europene!

Valoarea investiției depășește 2 milioane de euro, iar la finalul lucrărilor se estimează că vor fi reduse cheltuielile de funcționare ale școlii cu cca. 40%.

În cadrul aceleiași alocări financiare cu fonduri europene, vor fi incluse alte două instituții, Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare” și Centrul Cultural ”Florica Cristoforeanu”, contracte care vor fi semnate în următoarele două săptămâni.

Vor urma și alte depuneri de proiecte în domenii de interes pentru municipiul nostru, pentru regenerare urbană, mobilitate, parcuri și zone verzi, etc.

Cu ocazia semnării acestui proiect, am primit vizita directorului general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud Est, domnișoara Luminița Mihailov și a doamnei director Jeni Crăciun, ocazie cu care am vizitat câteva din investițiile făcute în ultimii ani prin Programul Operațional Regional.

Procesul de dezvoltare a orașului continuă, suntem preocupați atât de finalizarea proiectelor aflate în curs de implementare, cât și de atragerea de noi finanțări din fonduri europene și guvernamentale.

Transmite primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan


Descrierea investiției:


• Reabilitarea elementelor de construcție, reabilitarea termică a elementelor de construcție;
• Înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie eficientă energetic în scopul reducerii pierderilor de căldură prin transmisie și infiltrație;
• Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile (panouri solare fotovoltaice, panouri solare ACM, pompe de căldură);
• Instalarea unui sistem de management energetic integrat al clădirii (BMS).

Proiectul este derulat prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027, Obiectiv de politică 2 – O Europă mai verde, rezilientă cu emisii reduse de carbon, care se îndreaptă către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon, prin promovarea tranziției către o energie curată și echitabilă, a investițiilor verzi și albastre, a economiei circulare, a atenuării schimbărilor climatice și a adaptării la acestea, a prevenirii și gestionării riscurilor precum și a unei mobilități urbane sustenabile.