Dosar penal pentru doi tineri, din Topliceni, prinși cu petarde ilegale de vânzare

Peste 3.700 de petarde, ce nu pot fi comercializate către publicul larg, au fost confiscate din locuinţele unor tineri, aceștia neavând documente de provenienţă.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău– Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Buzău, în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice
efectuate fără drept”.
Bănuiți sunt doi tineri din Topliceni, ambii în vârstă de 20 de ani, despre care existau indicii că ar deţine în vederea comercializării articole pirotehnice, fără respectarea prevederilor legale.


Cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost identificate şi ridicate aproximativ 3.700 de bucăţi articole pirotehnice din categoriile F1 și F2.
Articolele au fost identificate în locuinţele sau autovehiculele persoanelor
percheziţionate, fără documente de provenienţă și din categorii ce nu pot fi
comercializate către publicul larg.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, spun reprezentanții IPJ Buzău.