Acoperișul Clubului Copiilor din Râmnicu Sărat, a fost reabilitat: „Acum copiii pot face activități într-un spațiu în siguranță, fără teama că le pică acoperișul în cap, fără să mai stăm cu ligheane în sălile de clasă!”

În toamna anului trecut, au fost realizate, cu fonduri guvernamentale, lucrări de reparații la Clubul Copiilor din municipiul Râmnicu Sărat. Aceste lucrări au vizat reabilitarea acoperișului care se afla în stare avansată de degradare. În zilele ploioase, atât profesorii, cât și elevii erau nevoiți să stea în sălile de clasă cu ligheane pentru a nu fi inundați.

Acoperișul Monumentului Istoric era vechi, iar din cauza stării avansate de deterioare, atât siguranța copiilor, cât și a profesorilor, era în pericol deoarece cădeau bucăți din tavan. Așadar, după mai bine de doi ani, perioadă de timp necesară obținerii tuturor avizelor de la toate Instituțiile abilitate, de elaborare a documentației tehnice din partea proiectantului și perioada efectivă de realizare a lucrărilor, în toamna anului 2020, acoperișul a fost schimbat în totalitate.

„Acoperișul a fost schimbat în integralitate, vechiul acoperiș era deteriorat, ploua în sălile de cursuri, iar siguranța copiilor era pusă în pericol pentru că se desprindeau bucăți din tavan!” a declarat directorul Palatului Copiilor Buzău, Vlad George.

Valoarea totală a investiției este de 170.000 de lei, iar lucrările au fost executate de o firmă din Mărăcineni, acreditată pe Monumente Istorice.

Profesorul Vlad George, directorul Palatului Copiilor Buzău, este singurul director care, în ultimii ani, s-a implicat serios pentru comunitatea râmniceană.