Furturi la două case de pariuri sportive și o farmacie: persoanele bănuite au fost arestate preventiv.

Doi bărbaţi în vârstă de 21, respectiv 29 de ani, ambii din Ilfov, au jefuit o farmacie și două case de pariuri sportive, din Buzău, în toate situațiile fiind surprinși de declanșarea sistemului antiefracție. Bănuiții ar fi săvârșit aceleași infracțiuni pe raza mai multor județe.

Potrivit IPJ Buzău, în noaptea de 23 ianuarie poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, susținuți de Serviciul pentru Acțiuni Speciale, în cadrul activităților preventiv-combative pe linia protejării patrimoniului, au depistat doi bărbaţi bănuiţi de comiterea mai multor tentative de furt calificat din societăți comerciale, de pe raza municipiului Buzău.

Din cercetări a reieşit că în perioada decembrie 2020-ianuarie, cei doi
bărbaţi, de 21, respectiv 29 de ani, ambii din Ilfov, ar fi comis trei acte infracționale similare, la o farmacie și două case de pariuri sportive, în toate situațiile fiind surprinși de declanșarea sistemului antiefracție. Bănuiții ar fi săvârșit aceleași infracțiuni pe raza mai multor județe.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii buzoieni, cei doi bărbaţi au fost opriţi în trafic, în municipiul Buzău, în timp ce se deplasau cu un autoturism care efectua transport persoane în regim taxi.
Asupra acestora au fost identificate mai multe obiecte sau ustensile ce ar putea fi folosite la furturi.

Instanța de judecată a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.