Ministerul Afacerilor Externe: Modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul SUA în context COVID

MAE precizează că autoritățile americane au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare la data de 26 ianuarie 2021.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA,toate persoanele care sosesc în Stateele Unite ale Americii pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2 sau un document care să ateste faptul că persoanele în cauză au fost infectate, fiind în prezent vindecate.

Testul COVID trebuie efectuat cu maximum 3 zile anterior sosirii în Statele Unite ale Americii, fiind acceptate atât testele moleculare, cât și testele antigen, iar documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie prezentat în format tipărit.

Reprezentanții companiilor aeriene nu vor permite îmbarcarea persoanelor care refuză prezentarea documentelor solicitate de autoritățile americane.

Măsura se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste 2 ani, inclusiv cetățenilor americani, rezidenților permanenți și cetățenilor aflați în tranzit.

Totodată, MAE precizează că autoritățile federale americane recomandă ca persoanele care intră în Statele Unite ale Americii să se testeze după o perioadă de 3 până la 5 zile de la sosire și să rămână în autoizolare la domiciliu sau reședință, pentru o perioadă de 7 zile din momentul intrării pe teritoriul SUA.

MAE reamintește că cetățenii români pot călători în Statele Unite ale Americii, în baza vizelor deținute, perioada de ședere fiind reglementată de tipul de viză și calitatea în care se face deplasarea.