VIDEO – Grenadă descoperită în casa unui buzoian

Polițiștii au descoperit, marți, în locuința unui buzoian o grenadă defensivă care avea atașat de corpul grenadei un capac de exercițiu, prevăzut cu pârghie, inel și șplint. Față de bărbat s-a dispus continuarea urmăririi penale, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Buzău.

Ieri, specialiștii pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase, respectiv luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Buzău și Prahova, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Mărăcineni, la domiciliul unui bărbat bănuit de deținerea unor materii
explozive în afara cadrului legal.


Perchezițiile au fost desfășurate în baza mandatelor emise de către Tribunalul Buzău.


Cu ocazia efectuării perchezițiilor, a fost identificată o grenadă defensivă (de exercițiu) care avea atașat de corpul grenadei un capac (în locul focosului) de exercițiu, prevăzut cu pârghie, inel și șplint.


Grenada a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și a fost predată către Compartimentul Pirotehnic al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.
La activități a fost folosit și câinele de detectare-semnalare explozibili.


„În cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul de 31 de ani, din Mărăcineni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului materiilor explozive.” Precizează reprezentanții IPJ Buzău.