Atenţie la starea tehnică a maşinii. Cinci certificate de înmatriculare au fost retrase de poliţişti

Nu au fost atenţi la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului şi au rămas fără certificatele de inmatriculare. Este cazul mai multor şoferi din Judeţul Buzău care au fost verificaţi de poliţiştii rutieri împreună cu specialiştii din cadrul Registrului Auto Român Buzău. Autovehiculele prezentau defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

În data de 29 ianuarie, în intervalul orar 11.00 – 16.00, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Berca împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român Buzău, au desfăşurat pe raza de competenţă o acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere prin verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

În 16 cazuri poliţiştii au sancţionat diferitele defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, context în care au retras 5 certificate de înmatriculare.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, polițiștii buzoieni vă recomandă să aveți atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!
Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare!
Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!
Precizează reprezentanţii IPJ Buzău.

Poliţiştii reamintesc şoferilor prevederile legale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

Art.7
Orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și folosința conform destinației.


Art. 8. 
Autovehiculele și remorcile înmatriculate în alte state pot circula în trafic
internațional pe teritoriul României dacă îndeplinesc cel puțin condițiile tehnice prevăzute în Convenția internațională asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 și ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980.


Art. 9.
(1) Pentru a fi înmatriculate, înscrise și menținute în circulație, autovehiculele, remorcile și tramvaiele se supun inspecției tehnice.
(2) Inspecția tehnică se efectuează periodic în stații autorizate, conform legislației în vigoare.

(3) Pentru autovehiculele aparținând Ministerului Apărării Naționale,
Ministerului de Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază și Serviciului de Telecomunicații Speciale, inspecția tehnică se efectuează în stații proprii, autorizate potrivit legii.

Art. 10. 
(1) Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, precum și în cazul în care termenul de valabilitate al inspecției tehnice a expirat.
(2) Starea tehnică a autovehiculelor, remorcilor și tramvaielor care circulă pe drumurile publice se verifică de către poliție împreună cu instituțiile abilitate de legislația în vigoare.


Orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și folosința conform destinației.