Strategia de vaccinare se schimbă. Cine se mai poate imuniza în luna februarie

În luna februarie, doar anumite categorii de persoane se mai pot vaccina. După incendiul de la Intitutul Matei Balș, unde şase pacienţi au murit, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a adoptat câteva măsuri „urgente”, printre care și schimbarea strategiei de vaccinare anti-COVID în luna februarie.

În luna februarie, doar persoanele peste 65 de ani, bolnavii cronici, persoanele cu grad de handicap, imobilizate, însoțitorii lor și cele care locuiesc în același domiciliu, se vor putea programa lavaccinare.

„Reducem, prin vaccinare, numărul de infectări grave COVID-19, aşadar schimbăm strategia de vaccinare ca să avem mai puțini oameni în spitale. 85% din decese sunt înregistrate la persoanele peste 65 de ani. De aceea, programările noi din luna februarie vor fi deschise numai pentru categoriile la risc” A declarat sâmbătă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Persoanele deja programate se vor vaccina conform planificării. Lucrătorii din domenii esențiale nu vor putea face programări noi pe durata lunii februarie.