Copiii, victime ale accidentelor rutiere. Mesajul preventiv al poliţiştilor

În ultimii ani, sute de copii au murit loviți de mașini. Aceştia nu au o educaţie rutieră astfel încât să-i protejeze în faţa şoferilor neatenţi sau care încalcă reguli de circulaţie cu bună ştiinţă. În acest caz, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi de la Biroul Siguranță Școlară Buzău au desfășurat, luni, o sesiune de informare cu elevi şi preşcolari pentru prevenirea accidentelor în care cei mici pot fi implicaţi.

Polițiștii au purtat conversații cu elevii de la Şcoala Gimnazială Maxenu, dar și Grădinița cu Program Normal Maxenu şi au desfăşurat activităţi interactive în cadrul căreia au fost abordate aspecte referitoare la necesitatea respectării semnelor de circulaţie de către copii, obişnuirea copiilor să se deplaseze pe trotuar, să respecte traseele de deplasare sigure, precum şi recunoaşterea de către cei mici a situaţiilor de pericol pentru a nu deveni victime ale incidentelor rutiere.

În cadrul activităţilor au fost distribuite și materiale cu recomandări preventive, cu un conținut adaptat vârstei, astfel încât mesajul preventiv să fie ușor de asimilat de către învățăcei.

La activitate au participat 35 de elevi şi cadre didactice, precum şi reprezentanți ai Primăriei Țintești, Asociaţiei de Întrajutorare “Ionaşcu Filofteia Dănuţa” Buzău și Palatul Copiilor Buzău, parteneri în cadrul proiectului.