Iarna s-a întors. Atenție șoferi

Meteorologii au anunțat cod galben de ninsori însemnate cantitativ până mâine dimineață la ora 06:00. De câteva ore bune ninge și în județul Buzău, iar pe unele drumuri s-a depus strat de zăpadă și pe alocuri polei. Polițiștii acționează pentru fluidizarea traficului și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Zăpada căzută la început de primăvară le-a dat bătăi de cap unor șoferi. Încă de la primele ore ale dimineții, pe unele drumuri județene, s-a depus un strat de zăpadă. Șoferii au fost nevoiți să circule cu o mai mare atenție, pentru a evita producerea unor accidente rutiere.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil să aibă un comportament calm la volan, evitând bruscarea comenzilor mașinii. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

Reamintim obligaţia conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.” informează IPJ Buzău, într-un comunicat de presă.

UPDATE:  Pe drumul județean 220 între localitățile Buda și Valea Salciei, carosabilul este acoperit cu polei, iar drumarii intervin.