Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție.

Un bărbat de 44 de ani a fost reținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție, apropiindu-se, din nou, de soția sa și lovind-o. S-a întâmplat în data de 4 august, în localitatea Buzoiană Brăiești.

Polițiștii din cadrul Postului de poliție Brăiești au reținut ieri, 08 martie, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Brăiești, pentru nerespectarea ordinului de protecție emis de Judecătoria Pătârlagele, prin care îi era interzis să se apropie de soția sa și de locuința acesteia la o distanță mai mică de 100 metri, precum și interzicerea contactelor verbale, telefonice, prin corespondență sau prin alte asemenea moduri dintre cele doua persoane.


Cu toate acestea, bărbatul a încălcat prevederile ordinului de protecție, deplasându-se la locuința soției sale, o femeie de 44 de ani, fără a avea un motiv întemeiat, adresându-i amenințări cu acte de violență.


Pe numele bărbatului de 44 de ani, Judecătoria Pătârlagele a emis la data de 23 octombrie 2020 un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni, prin care acesta era obligat să nu intre în contact cu persoana vătămată și să nu se apropie de locuința acesteia.


În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță.


În urma prezentării Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, față de bărbat a fost dispusă continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești privind ordinul de protecție și amenințare.