Cum va fi vremea în weekend. Ce spun meteorologii

Veşti noi de la meteorologi pentru acest weekend. Vineri vremea se răceşte în vestul, nordul şi centrul ţării, dar după-amiază în sud și sud estul țării, temeperaturile vor continua să scadă, astfel, temperaturile maxime se vor situa între 5 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade.

Vremea continuă să se răcească în acest weekend, mai accentuat în regiunile sudice şi sud-estice, devenind mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 5 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade.

Vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie, pe arii extinse în jumãtatea de sud a ţãrii şi local în rest. În zona montanã, mai ales la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în special la altitudini mari, dar şi în vestul ţãrii, ziua şi în sud-est, noaptea.