A murit Nelu Ploieșteanu. Ce a transmis jurnalista Mara Bănică

Interpretul de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu, a murit azi-noapte la Spitalul Floreasca. Acesta era infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă pe terapie intensivă, de la jumătatea lunii martie, unde era intubat.

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani. Organismul artistului nu a mai făcut față infecției cu SARS-CoV-2 și a cedat. Regretatul artist se lupta de mai bine de opt ani cu mai multe afecțiuni medicale. Medicii au fost nevoiți să-l intubeze, căci plămânii artistului erau afectați în proporție de 70%, iar saturația de oxigen în sânge era de doar 50%. Decesul cunoscutului interpret de muzică de petrecere s-a produs în jurul orei 01:00.

Din păcate, infecţia cu noul coronavirus, asociată cu problemele medicale preexistente, i-au fost fatale artistului. Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti odihnească sufletul în Rai! a declarat pentru Gazeta Râmniceană , jurnalista Mara Bănică.

Nelu Ploieşteanu, cu numele real Ion Dumitrache, s-a născut la 16 decembrie 1950, în satul Ciorani din judeţul Prahova . Artistul a scos peste 30 de albume cu muzică lăutărească și de petreceri de-a lungul carierei. Interpretul avea cinci copii. Din păcate, fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018.