Un pui de urs a fost găsit pe marginea drumului

A fost găsit și salvat la timp de polițiștii vrânceni. Este povestea cu final fericit a unui pui de urs în vârstă de circa o lună, care în căutarea mamei s-a ratacit. Era speriat și derutat, dar în brațele oamenilor legii s-a simțit în siguranță.

„Duminică, în jurul orei 19:00, un apel la 112 sesiza faptul că un pui de urs a fost găsit de două persoane pe marginea părții carosabile, la intrarea în localitatea Reghiu”, a declarat Paula Enache , purtator de cuvant IPJ Vrancea.

Polițiștii sosiți la fața locului au găsit usulețul în vârstă de circa 1 lună și au sesizat imediat Agenția pentru Protecția Mediului. Dacă nu era găsit la timp acesta putea muri de foame.

„Și cum poveștile frumoase au întotdeauna final fericit, până la sosirea Gărzii de Mediu, puiul de urs a fost așezat pe bancheta mașinii de poliție. „Ce-i drept, nu i-a prea plăcut acolo și a început să zgârie spătarul. Ce să îi faci, este și el mic. Puiul de urs este bine și sperăm ca în curând să i se găsească și mama”. Transmit Polițiștii Vrânceni.

Imaginnile cu animalele sălbatice schingiuite, de la urși la mistreți, devin tot mai comune în România, pe măsură ce activitatea de monitorizare a faunei sălbatice depusă de organizațiile de conservare se intensifică.