Atenție la căpușe!

Atenție la căpușe, dacă ieșiti în această perioadă în parc sau la iarbă verde. Ploile și temperaturile ridicate au făcut ca iarba să crească foarte mult un mediu bun ca aceste insecte să se dezvolte foarte mult. Căpușele pot fi transmise la om prin intermediul animalelor de companie atunci când le mângaiaţi sau ieşiţi la plimbare cu ele.

Medicii recomandă ca după fiecare ieșire la iarbă verde să ne verificăm minuțios, ca nu cumva să avem căpuşe sub piele. De obicei, înţepăturile de căpuşe nu sunt dureroase, dar sunt foarte periculoase. 

Boala Lyme, de care cei muscati de capuse se tem atat de mult, este declansata doar de capusele purtatoare de bacterii Borrelia. In cazul in care este vorba de o capusa purtatoare de bacterie, exista unele semne care indica acest fapt. Este vorba de aparitia unei eruptii, cu aspectul unei pete mari, rosii, in diverse parti ale corpului.

Mare atenție, capușa nu trebuie extrasă de persoana respectivă, pentru că există riscul de a fi maltratată, moment în care microbul este împins în circulaţia persoanei respective. Trebuie să meargă în serviciul ambulator de la chirurgie sau la medicul de familie pentru extragerea căpușei. Tratamentul profilactic durează o singura zi, iar mușcătura de căpușă  nu necesită internare.” a  declarat Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Râmnicu Sărat

Ca simptome, boala se caracterizează prin episoade de febră recurente, adesea însoţite de dureri de cap, dureri musculare şi articulare.