S-a redeschis Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

După mai bine de un an de demersuri realizate de primăria Râmnicu Sărat, dar și după o perioadă dificilă, atât pentru personalul medical, cât și pentru locuitorii municipiului, Spitalul și-a redeschis de astăzi, 12 mai, porțile și pentru bolnavii cu alte afecțiuni medicale decât cele de Covid-19. Încă de la primele ore ale diminețiii, patru persoane s-au internat în unitatea medicală, diagnosticate cu patologii chirurgicale, dar și ginecologice.

„Astăzi, 12 mai, ne întoarcem la normalitate, Spitalul Râmnicu Sărat și-a redeschis porțile și pentru pacienții din Râmnicu Sărat, cât și pentru cei din localitățile limitrofe. Fac apel la toți pacienții care se prezintă la Spital în perioada următoare, să manifeste înțelegere față de personalul medical, să respecte toate regulile pentru a nu se expune. Sa de-a Dumnezeu ca în perioada următoare, lucrurile să revină la normalitate.” a declarat pentru Gazeta Râmniceană, primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.

Încă de la primele ore ale dimineții, la unitatea medicală din Râmnicu Sărat s-au prezentat mai multe persoane cu afecțiuni medicale, dar și o femeie însărcinată.

Putem în sfârșit să asigurăm asistența medicală de care au nevoie pacienții. Am fost pregătiți în orice moment și am așteptat cu nerăbdare, atât noi, cât și pacienții acest moment și sperăm ca lucrurile să intre în adevarata normalitate. Pacienții internați astăzi sunt din zonele arondate Râmnicului și din municipiu. Au în general patologii chirurgicale și este și o femeie însărcinată care trebuie urmărită și monitorizată.,” a declarat Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

În acest moment, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, mai sunt internați 37 de pacienți infectați cu Coronavirus, iar 5 dintre aceștia pe secția ATI.

„Pe secția ATI am organizat două circuite, s-a pastrat pentru cei infectați cu Covid 5 paturi, iar 3 dintre acestea fiind
prevăzute cu ventilatoare”
a mai spus Felicia Vasile,
director medical Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a devenit Unitate suport covid în data de 23 Martie 2020, la decizia Ministerului Sănătății, fiind prima unitate medicală din județ care a tratat astfel de pacienți.