Disperare sau naivitate? Cum a fost escrocată o femeie de către două vrăjitoare

Magia albă și șantajul negru! Multe persoane apelează la vrăjitoare sau clarvăzători și o fac din disperare, superstiție, dar, mai ales, din naivitate. O tânără în vârstă de 22 de ani, din localitatea Pietroasele, a fost escrocată de două femei care s-au recomandat ca fiind vrăjitoare. Sub pretextul efectuării unui descântec, au determinat-o pe aceasta să plătească suma de 1.000 lei.

În data de 11 mai, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au identificat principalele bănuite în cazul unei înșelăciuni. Este vorba de două femei în vârstă de 19 și 57 de ani, din municipiul Buzău.
Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 11 mai a.c., de către persoana vătămată – o tânără în vârstă de 22 de ani, din localitatea Pietroasele.


În urma cercetărilor a reieșit că bănuitele ar fi înșelat tânăra sub pretextul unui ritual ocult “descântec”, practică ce ar fi putut duce la rezolvarea problemelor personale ale păgubitei.


Persoana vătămată ar fi dat bunuri în valoare de aproximativ 1000 de lei bănuitelor. Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.


În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii în vederea documentării întregii activități infracționale.