Intervenţie laparoscopică în premieră la Râmnicu Sărat. Pacient cu o tumoră uriaşă, salvat.

La scurt timp după ce Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a fost redeschis şi pacienţilor non-COVID, medicii şi-au reluat activitatea și continuă cu succes şi profesionalism intervențiile chirurgicale. Ieri, medicii chirurgi din cadrul unităţii medicale din municipiu, au salvat, printr-o intervenţie laparoscopică efectuată în premieră, un pacient cu o tumoră uriaşă.

Un bărbat în vârstă de 57 de ani din Bucureşti a fost supus joi unei operații, acesta suferind de cancer de colon în stare avansată. Tumoarea evoluând rapid de la o zi la alta, iar medicii au luat decizia ca pacientul să fie de urgență supus operației.

„S-a descoperit o tumoră stenozantă la 55 cm de la orificiul anal, unde nu s-a putut să treacă colonoscopul de aceasta, s-au prelevat mai multe biopsii și rezultatul a fost: Adenocarcinoma, CT torace, abdomen și pelvis a arătat tumora colonului descendent cu invaginație la 5 cm istal de flexură splenică fără adenopatie și fără metastaze la distanță.” a declarat Adnan Al Aloul, medic chirurg Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Echipa medicală a intervenit în cea mai bună operațiune terapeutică, laparoscopic, o procedura chirurgicală modernă minim- invazivă care oferă confortul post operator al pacientului iîn comparație cu tehnica obişnuită, iar recuperarea este mult mai rapida.

Alături de medicii Adnan Al Aloul si Silviu Şavga, a participat şi dr. Zoltan Kover ca expert chirurg laparoscopist de la Spitalul CF Bucureşti.

Chirurgul de origine palestiniană, Adnan Al Aloul, s-a alăturat în 2018 echipei din spitalul râmnicean, iar la două săptămâni după angajare a realizat în premieră o intervenţie laparoscopică unui pacient care suferea de ulcer gastric perforat.

Adnan Al Aloul a lucrat timp de 7 ani în Israel, unde a acumulat experienţa necesară pentru a realiza intervenţii chirurgicale cu succes, apoi în București.