Tot mai puține cazuri noi de COVID-19 în județul Buzău. Scade și numărul pacienților la ATI.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate șase cazuri noi de infectare. Pacienții au vârste între 43 ani și 80 de ani. De la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Buzău, au fost confirmate 12.510 de persoane infectate cu COVID-19 și 400 de decese.

Daca până săptămânile trecute paturile de Terapie Intensivă erau în totalitate ocupate, acum, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat este liber un loc din cinci la ATI, iar la Spitalul Județean Buzău sunt libere trei din 11 paturi.

Având în vedere evaluarea riscului de răspândire a infecției cu virusul SARS-CoV-2 pentru instituirea carantinei zonale, pe baza criteriilor prevăzute  în Ordinul nr. 1.309 din 21 iulie 2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu Covid-19, nu se impune instituirea măsurii de carantinare zonală la nivelul localităților din județul Buzău.

De asemenea, la nivelul centrelor rezidențiale pentru persoane cu dizabilități sau handicap, unităților școlare, unităților sanitare, operatorilor economici din județul Buzău nu au fost identificate focare de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2.

Iată lista cu rata de incidența a infectării cu COVID-19 cumulată la 14 zile, la nivelul localităților din județul Buzău:

Sursa foto: Regina Maria