Când se încălzeşte vremea. Prognoza meteo pentru următoarele două zile.

Vremea se va încălzi după data de 2 iunie, se arată în prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Potrivit meteorologilor, în următoarele două săptămâni, temperaturile vor creşte în toate regiunile ţării.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat informaţiile meteo, astfel, în intervalul 31 mai 2021, ora 10:00 – 02 iunie 2021, ora 10:00, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-30 l/mp.

ATENŢIONAREA METEOROLOGICĂ de COD GALBEN

În intervalul 31 mai 2021, ora 12:00, se vor înregistra ploi însemnte cantitativ dar și instabilitate atmosferică temporar accentuată. În Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

După data de 2 iunie valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 24 şi 26 de grade, iar celeminime între 11 şi 15 grade.

SURSA: Administrația Națională de Meteorologie