MĂSURI ALE POLIȚIEI ROMÂNE PENTRU RUSALII ÎN SIGURANȚĂ

Aproape 10.000 de polițiștii vor fi la datorie, în medie, zilnic, în weekend-ul prelungit de Rusalii și vor lua măsuri pentru siguranța cetățenilor și fluidizarea traficului rutier. În acțiuni, în funcție de condițiile meteorologice, pentru un răspuns rapid la situațiile din trafic, polițiștii vor fi sprijiniți și de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Principalul obiectiv al Poliției Române, în această perioadă, este acela de a asigura ordinea și liniștea publică, astfel încât oamenii să fie în siguranță.

În județul Buzău, în intervalul 18 – 21 iunie peste 250 de polițiști  vor acționa zilnic pentru preîntâmpinarea incidentelor ce pot afecta manifestările religioase şi culturale organizate inclusiv în aer liber.  

În teren vor fi polițiști de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.  

Polițiștii rutieri se vor afla în teren, cu toate aparatele radar din dotare, pentru a fluidiza traficul rutier pe principalele artere din zonele de interes, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, cu toate aparatele radar din dotare, pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie, prevenirea ambuteiajelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Sursa foto: Gândul.ro