RÂMNICU SĂRAT| Meteorologii au actualizat avertizarea de cod portocaliu. Recomandări pentru populație

Astăzi, în intervalul 12:00 – 23:00, în județele Buzău, Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Argeș va ploua abundent.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

RECOMANDĂRI PENTRU POPULAȚIE

❗ Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.

❗ În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.

❗ În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

SURSA: IGSU