Razie în județul Buzău: Agenți de pază prinși sub influența alcoolului

Polițiștii din Buzău au verificat zeci de agenți de pază în noaptea de joi spre vineri. Agenții de pază au fost amendați pentru că dormeau sau consumaseră alcool.

În noaptea de 17 spre 18 iunie, în intervalul orar 23:00 – 03:00, a fost organizată la nivelul judeţului o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.


Poliţiştii, împreună cu jandarmi, au făcut verificări la staţii de alimentare combustibil, obiective industriale şi societăţi comerciale, fiind verificate în total 62 de obiective şi 71 agenţi de pază, împotriva unui agent fiind luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.


Doi dintre agenţii de pază verificaţi au fost depistaţi de poliţişti în post, dar sub influenţa alcoolului. Aparatul etilotest a indicat valori de 0,16 mg/l, respectiv 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alţi doi agenţi de securitate au fost sancţionaţi fie pentru că se achitau de sarcini dormind în postul de pază, fie pentru că nu au fost găsiţi în post.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 9.500 de lei.

Reprezentanții IPJ Buzău au transmis că activitățile pe linia pazei obiectivelor vor continua.

De asemenea, ei au amintit care sunt atribuțiile pe care le are un agent de pază în timpul desfășurării serviciului:

  • să nu se prezinte la serviciu sub influența băuturilor alcoolice și nici să nu consume astfel de băuturi în timpul serviciului;
  • să nu absenteze fără motive temeinice și fără să anunțe în prealabil
  • conducerea unității despre aceasta;
  • să respecte consemnul general și particular al postului.

Suraa foto cu rol reprezentativ: SUCEAVA LIVE