Inconștiență sau nepăsare? Șoferi băuți, prinși de polițiștii buzoieni

Polițiștii au prins în noaptea de sâmbătă spre duminică 16 șoferi care conduceau sub influența alcoolului. În urma acțiunii, în cazul a 11 șoferi a fost suspendat dreptul de a conduce, iar alți 5 s-au ales cu dosar penal.


În weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului. 

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 16 cazuri. Astfel, în cazul a 11 conducători auto, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce. 

În alte 5 situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, aparatele etilotest indicând valori cuprinse între 0,42 şi 1,04 mg/l, alcool pur în aer expirat.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice este una dintre principale cauze producerii accidentelor de circulație.

“Consumând alcool sau alte substanțe psihoactive, te pui în pericol pe tine, pe ceilalți participanți la trafic, dar riști să fii tras la răspundere contravențională, penală și, după caz, la plata unor despăgubiri civile.”

Este mesajul de conștientizare transmis de IPJ Buzău