Macedoneni, greci, spanioli, italieni și bulgari la Râmnicu Sărat

În perioada 19-27 Iulie, Municipiul Râmnicu Sărat va găzdui 35 de tineri din cinci țări europene precum Grecia, Spania, Italia, Macedonia de Nord și Bulgaria, pentru a desfășura, împreună cu reprezentații Asociației de Tineret ONIX, un schimb de experiențe pe tematica sportului și a incluziunii sociale în cadrul proiectului “Run For Sport – Live For Mentality”, derulat prin programul Erasmus Plus.

Pe parcursul celor 9 zile vor fi abordate teme precum incluziunea socială, principiile practicării sportului de masă în contextul interculturalității, promovarea unui stil de viață sănătos, dezvoltarea nivelului de Comunicare interculturală, urmate de activități interactive.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Creșterea gradului de conștientizare cu privire la impactul practicării sportului de masă, ca formă de incluziune, promovare a unui stil de viață sănătos și dezvoltare a competențelor, prin activități specifice derulate la Râmnicu Sărat.
  • Creșterea gradului de participare a celor 35 participanți din 5 tări europene în practicarea activităților sportive, ca formă interculturală de incluziune, de susținere a unui stil de viață sănătos și dezvoltare a competențelor, prin activități integrate.
  • Dezvoltarea nivelului de comunicare interculturală a celor 35 participanți din 5 țări prin intermediul activităților interculturale, a metodelor și instrumentelor de educație non-formală, al caracterului multicultural al proiectului.

Proiectul RUN FOR SPORT, LIVE FOR MENTALITY, depus de Asociația de Tineret Onix la termenul 5 februarie 2020, a primit finanțare în data de 25 mai 2020.