Pompierii buzoieni întorși din Grecia, au acordat primul ajutor unui motocilist rănit în urma unui accident rutier

Pe drumul spre casa, cei zece pompieri buzoieni ce au acționat pe teritoriul Greciei, au acordat primul ajutor unor persoane implicate într-un accident rutier produs la ieșire din Ciolpani.


Aflându-se în drum spre Buzău, în microbuzul de transport personal al I.S.U. Buzău, obosiți și nerăbdători să-și întâlnească familiile, au asistat la un accident rutier ce s-a petrecut chiar în fața lor.


Fără a sta pe gânduri, aceștia au oprit, s-au dat jos și au dat dovada de profesionalism, ca la orice intervenție la care participă.


Imediat au amplasat microbuzul astfel încât sa blocheze sensul de mers pe care incidentul s-a petrecut, pentru a se proteja de alți participanți la trafic. Ulterior au verificat zona, si au început evaluarea victimei, un motoclist ce a întrat în impact cu un alt autoturism, în urma caruia s-a ales cu multiple trautisme la nivelul membrelor.

Folosind rucsacul medical din dotare au acordat prim ajutor calificat victimei, pastrându-l totodată calm, până la sosirea ambulanței S.M.U.R.D. a ISU Prahova.

“Pentru noi a fi pompier nu este un job, ci un stil de viață.
Noi, pompierii, suntem permanent într-o misiune nobilă, oriunde ne aflăm: salvarea celor aflați în nevoie!”