Concert inedit, dedicat cadrelor medicale organizat în curtea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

În semn de preţuire pentru salvatorii de vieţi omeneşti, pentru sacrificiile şi eforturile pe care le fac, pe 1 septembrie, curtea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat va răsuna de acordurile viorii Stradivarius, acompaniate de cei mai buni tineri muzicieni români ai momentului, în cadrul unui concert inedit dedicat cadrelor medicale care s-au aflat în prima linie în perioadele cele mai dificile ale pandemiei. informează Sănătatea Buzoiană.

Evenimentul face parte dintr-un turneu național organizat de New Hope Orchestra și include nouă dintre spitalele românești greu încercate în ultimul an, pe fondul pandemiei.

Curțile acestora vor fi transformate în săli de concerte, iar recitalurile susținute de tinerii artiști vor fi dedicate cadrelor medicale care s-au aflat permanent la datorie în ultimul an.

Spitalul din Râmnicu Sărat a fost inclus în acest turneu întrucât unitatea medicală s-a numărat printre primele din țară transformate în spitale Covid, iar experiența ultimului an a fost una foarte dificilă pentru cadrele medicale de aici.

Invitat de onoare al evenimentului va fi violonistul Alexandru Tomescu, cel care, datorită talentului său și numeroaselor premii internaționale la festivaluri prestigioase, a primit privilegiul de a cânta cu vioara Stradivarius care a aparținut muzicianului Ion Voicu.

Alexandru Tomescu și vioara sa vor ajunge în prima zi de toamnă la Râmnicu Sărat,  pentru a susține un concert alături de alți tineri muzicieni români.

Turneul a debutat aseară, în curtea Institutului Matei Balș, unde Paula Seling și Octavian Lup, acompaniați de New Hope Orchestra, au pornit într-o călătorie muzicală, plină de emoție și speranță, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Artiștii au reușit să atingă coarda sensibilă, atât în cazul cadrelor medicale cât și al pacienților internați în spital.

Sursa foto: Radio România Muzical