Razie în Râmnicu Sărat. Hoteluri și pensiuni, verificate de polițiști și jandarmi

În ziua de 25 august, în intervalul orar 11:00 – 13:00, poliţişti râmniceni, împreună cu jandarmi, au desfăşurat o acţiune ce a vizat prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce s-ar putea produce în incinta sau în apropierea unităţilor ce au ca obiect de activitate cazarea persoanelor în regim hotelier.


Au fost efectuate verificări în astfel de unităţi aflate în Râmnicu Sărat, Râmnicelu şi Grebănu, cu privire la legalitatea funcţionării, precum și a sistemelor de supraveghere a unităţilor respective.


S-a atras atenţia cu privire la întocmirea registrelor şi a fişelor de cazare, la
modul de asigurare a supravegherii imobilelor în cauză şi la semnalarea oricăror situaţii ce intră în sfera de responsabilitate a Poliţiei.

În urma acţiunii au fost aplicate 19 sancţiuni, 14 la OUG 195/2002 privind
circulaţia pe drumurile publice, 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi linişii publice şi una pentru nerespectarea măsurii de carantinare conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelorpandemiei de COVID-19.


Valoarea totală a sancţiunilor este de 9300 de lei.


Poliţiştii vor continua seria acestor activităţi cu administratorii unităţilor de
cazare şi recepţionerii, cărora le vor fi reamintite răspunderile ce le revin pe linia protecţiei consumatorilor, a bunurilor şi valorilor proprii şi ale turiştilor.

Sursa foto cu rol reprezentativ: ZIARE.COM