Coronavirus: 70% din populația adultă este vaccinată complet

Marți, 31 august, Uniunea Europeană a atins o etapă crucială, 70% din populația adultă fiind în prezent vaccinată complet.

În total, peste 256 de milioane de adulți din Uniunea Europeană au în prezent o schemă completă de vaccinare. În urmă cu șapte săptămâni, Comisia și-a îndeplinit, înainte de termen, obiectivul privind livrarea: să furnizeze statelor membre, până la sfârșitul lunii iulie, doze suficiente de vaccin pentru vaccinarea completă a 70 % din populația adultă.

Vaccinarea completă a 70 % dintre adulții din UE deja din luna august este o mare realizare. Strategia UE de a avansa împreună dă rezultate și poziționează Europa în avangarda luptei mondiale împotriva COVID-19. Însă pandemia nu s-a încheiat. Este nevoie să facem mai mult. Îi îndemn pe toți cei care pot fi vaccinați să se vaccineze. În plus, trebuie să ajutăm și restul lumii să se vaccineze. Europa va continua să își sprijine partenerii în acest efort, în special țările cu venituri mici și medii.” A menționat Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Vaccinarea rapidă și completă a tuturor populațiilor vizate în Europa și la nivel mondial este esențială pentru a controla impactul pandemiei. este în continuare lider în ceea ce privește răspunsul multilateral. Uniunea Europeană a exportat jumătate din vaccinurile produse în Europa către alte țări din lume, adică aceeași cantitate pe care a furnizat-o cetățenilor săi.

Team Europe a contribuit cu aproape 3 miliarde euro la mecanismul COVAX pentru a asigura cel puțin 1,8 miliarde de doze pentru 92 de țări cu venituri mici și medii inferioare. În prezent, COVAX a furnizat peste 200 de milioane de doze în 138 de țări.

În plus, Team Europe își propune să distribuie, până la sfârșitul anului 2021, cel puțin 200 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri asigurate în cadrul acordurilor preliminare de achiziție ale UE către țările cu venituri mici și medii, în special prin intermediul COVAX, ca parte a eforturilor comune ale UE.

sursa: COMISIA EUROPEANĂ