Tânăr de 19 ani, reținut după ce a pretins că este preot. A strâns 11.000 de lei din donații.

Un tânăr de 19 ani, care timp de un an a înșelat mai multe persoane susținând că este preot, a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore. Potrivit IPJ Galați, bărbatul cerea sume bani pentru înmormântări și pentru construirea unei biserici, iar în total ar fi strâns aproximativ 11.000 de lei. 

La data de 7 septembrie, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Galați au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Galați, la locuința unui tânăr, de 19 ani, bănuit de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Din cercetări a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirea unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11.000 de lei.

În urma percheziției domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând posibilitatea existenței și altor victime, întreg prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

Polițiștii au reținut persoana în cauză, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.