Râmnicu Sărat: Săptămâna porților deschise

Centrul Europe Direct Râmnicu Sărat își deschide porțile pentru unitățile de învățământ, voluntari și tinerii din comunitatea râmniceană.

În perioada 20-24 Decembrie, centrul va desfășura o serie de activități denumită săptămâna porților deschise, în care vor fi implicați angajați Primăriei municipiului, Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială “Gheorghe Vernescu”, Școala Gimnazială nr. “Dr. Ilie Pavel”, ONG-uri și Consilii ale elevilor, ONG-uri și Consilii ale elevilor, Directori Instituții de învățământ și delegați ai instituțiilor pentru relația cu Europe Direct, Școala Gimnazială nr. 6, Școala Gimnazială “Vasile Cristoforeanu“, Colegiul Național “Alexandru Vlahuță”, Liceul Teoretic “Ștefan cel Mare”, Liceul Tehnologic “Victor Frunză”, Liceul Tehnologic “Elina Matei Basarab”, Voluntari și membri ai comunității.

Iată programul pe zile:


Centrul „Europe Direct Râmnicu Sărat” și-a început povestea la 01 mai 2021, odată cu semnarea contractului de finanțare. Municipiul devenind unul din cele 28 de Centre din România, care va reprezenta în perioada următoare un punct de informare cu privire la viața și activitatea instituțiilor Uniunii Europene și cu referire la activități care își propun să implice activ întreaga comunitate.

Centrele Europe Direct sunt administrate de Comisia Europeană și joacă un rol esențial în informarea constantă a populației cu privire la politicile și valorile Uniunii Europene, reprezentând o punte de legătură între instituțiile UE și cetățeni.