Municipiul Râmnicu Sărat, punct pe harta Centrelor de Informare Europeană


Municipiul Râmnicu Sărat se află, oficial, pe harta Centrelor de Informare Europeană. Hărțile, trimise de la Strasbourg , au fost expuse marți, atât în Centrul Europe Direct Râmnicu Sărat, cât și în biroul Viceprimarului, Florian Nicolae.

Centrul „Europe Direct Râmnicu Sărat” și-a început povestea la 01 mai 2021, odată cu semnarea contractului de finanțare. Municipiul devenind unul din cele 24 de Centre din România, care reprezintă un punct de informare cu privire la viața și activitatea instituțiilor Uniunii Europene și cu referire la activități care își propun să implice activ întreaga comunitate.

Municipiul Râmnicu Sărat, punct pe harta Centrelor de Informare Europeană, poziția 375


Centrul Europe Direct Râmnicu Sărat, este cel de-al 24-lea centru de informare din România, având sediul în incinta Primăriei Râmnicu Sărat, de pe strada Nicolae Bălcescu, numărul 1. Acesta a fost inaugurat oficial pe data de 21 Decembrie 2021 de către administrația locală, eveniment la care au participat Directorii Instituțiilor de Învățământ, Directorii Instituțiilor Publice, Mass-Media, echipa și voluntarii Europe Direct, Primarul, Viceprimarul și Secretarul General al Municipiului.


Misiunea Centrului este de a oferi informații, consiliere, asistență și răspunsuri la întrebări privind Uniunea Europeană, drepturile cetățenilor în general.

De asemenea, misiunea Centrului se realizează prin organizarea de evenimente, publicaţii electronice, comunicarea cu reţelele specializate şi cu media, contactul direct cu cei interesaţi, la sediul acestuia și nu numai.

Municipiul Râmnicu Sărat, punct pe harta Centrelor de Informare Europeană, poziția 375