Au ajuns voucherele! Râmnicenii vaccinați anti-Covid își pot ridica tichetele

Ministerul Sănătății a alocat fondurile necesare achiziționării tichetelor pentru vaccinare de care ar urma să beneficieze un număr de 55.470 de persoane care s-au imunizat împotriva COVID-19 cu schemă completă. 

Responsabilii centrelor de vaccinare au fost înștiințați în cursul acestei zile să se prezinte la Direcția de Sănătate Publică Buzău pentru a ridica aceste tichete, astfel că începând de miercuri, 16 februarie 2022, beneficiarii se vor putea adresa punctelor de vaccinare unde s-au imunizat pentru a-și ridica voucherele ce le revin.

În ceea ce privește centrele de vaccinare care au fost închise la începutul acestei săptămâni se fac demersuri pentru ca tichetele să poată ajunge cât mai repede la beneficiari. 

Fac apel la primarii localităților unde centrele de vaccinare au fost închise, la începutul acestei săptămâni, să-i sprijine pe cei care au coordonat aceste puncte și să-și manifeste disponibilitatea pentru ca tichetele să fie distribuite, prin intermediul primăriilor, cetățenilor care s-au vaccinat cu schemă completă și au dreptul la aceste vouchere”, transmite prefectul județului Buzău, Daniel Marian Țiclea. 

Conform metodologiei stabilite de Ministerul Sănătății, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.