Scandal la Centrul de vaccinare din Râmnicu Sărat, din cauza tichetelor

A fost scandal miercuri dimineață la Centrul de vaccinare din Râmnicu Sărat, de pe strada Micșunelelor. Zeci de râmniceni, s-au prezentat la centru pentru a intra în posesia tichetelor de vacccinare, asta după ce Direcția de Sănătate Publică Buzău a anunțat marți seară, că Ministerul Sănătății a alocat fondurile necesare achiziționării acestora, astfel că începând de miercuri, 16 februarie 2022, beneficiarii se vor putea adresa punctelor de vaccinare unde s-au imunizat pentru a-și ridica tichetele.

Ajunși la Centrul de vaccinare din Râmnicu Sărat, de pe strada Micșunelelor, râmnicenii nu s-au ales cu tichete, ci cu „ușile trântite în față”, de către personalul medical. Aceștia din urmă le-au transmis cetățenilor că nu au fost inștiințați cu privire la acordarea de vouchere.

Nu mai mințiți lumea….nu au niciun tichet..cică la ei nu au ajuns. Sau probabil le folosesc doar pentru ei…că doar trăim în România..” a declarat un cetățean nemulțumit.

Contactată telefonic de către echipa Gazeta Râmniceană, Ungureanu Cristina – directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Buzău, a declarat că reprezentanții Centrelor de vaccinare din municipiu, au fost înștiințați să se prezinte la Direcția de Sănătate Publică Buzău pentru a ridica aceste tichete.

„Situația este sub Control la Râmnicu Sărat, toți reprezentanții Centrelor de vaccinare din municipiu au fost informați în cursul zilei de ieri, 15 februarie, să se prezinte la Direcția de Sănătate Publică Buzău pentru a lua voucherele de vaccinare. Astăzi, un reprezentant va veni să le ridice, urmând distribuirea acestora către cetățeni” transmite Ungureanu Cristina, director DSP Buzău.

Conform metodologiei stabilite de Ministerul Sănătății, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.